ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kokkekniv: Gräwe Damaskus Micarta Santoku kniv 12,5cm (67 lag)

SPONSORERET INDHOLD | 2. december 2017

Gastro juleønsker – 3. december

Vi vil forkæle jer kære læsere med input og inspiration til at gøre jeres hverdag meget sjovere.

Vi har fundet 24 fede ting som enhver GastroNørd kan have/bruge i sit køkken, som man enten kan ønske sig til jul eller forkæle sine nærmeste med.

 

Kniv:

GastroNørden går ikke ned på udstyr og enhver der har prøvet at skære grønsager og kød med en sløv kniv, ved at det er både besværligt og langsommeligt. Det faktisk også ofte “farligere”, da en sløv kniv oftere smutter når man skærer og laver nogle langt mere flossede snit hvis man så samtidigt komme til at skære sig. 

Har man en god skarp kniv hvor bladet er lavet af godt stål, så bliver arbejdet en leg og man vil opleve at man bliver utroligt knyttet og glad for en velslebet, skarp kniv.
Knivene fra Gräwe er lavet af en af kongerne indenfor kniv-stål, nemlig det som kaldes Damaskus stål. Bladet består af stål som er foldet så mange gange at det består af intet mindre end 67 lag i alt. Dette gør at kniven er meget fleksibel og holdbar, samtidigt med at den holder sig skarp rigtigt længe – og så giver de mange lag et flot mønster på selve knivbladet.

 

Denne Santoku kniv er på 12.5cm og er en perfekt hverdagskniv i køkkenet. Den er god til de fleste former for skære og hakke arbejde men samtidigt så lille at den også kan bruges til de lidt mere fine ting. 

Produktbeskrivelse

Her er den ultimative allround-kniv til køkken nørden. Med dens 12,5cm blad og dets 67 lag af damaskus stål er her tale om en ekstremt skarp kniv der holder sin skarphed længe.

Kernen (det midterste lag) er en særlig hård og kulstofholdige specialstål kaldet VG-10.

Dette stål har en hårdhed af ca. 60 HRC og er meget lidt fleksibel fleksibel. På hver side af kernen er det såkaldte damaskus stål som er påført i en speciel proces med hver 33 lag. En efterfølgende ætsning af bladet bevirker at den får de typiske Damaskusmønstre. Den kniv skal bare prøves.

Håndtaget:

Håndtaget er lavet af Micarta, som er et materiale lavt ved at presse mange lag af fiberplast hårdt sammen. Dette giver et utroligt lækkert  håndtag at holde i når man arbejder med kniven.  Det er let at rengøre og ligger komfortabel i hånden hos langt de fleste.

Kniven kan købes hos Meatlovers Delight.

Læs mere om konkurrencen her.