fbpx Sådan hjælper du i kampen mod madspild | GastroFun.dk

Sådan hjælper du i kampen mod madspild

Sådan hjælper du i kampen mod madspild
Indholdsfortegnelse

Et af de emner, som særligt berører os i vores hverdag, er madspild. Kampen mod madspild er altså noget, som de fleste på en eller anden vis kan relatere til. På daglig basis går der desværre meget mad til spilde, og dette er noget, som vækker stor opsigt i dagens Danmark. I den forbindelse findes der altså en række initiativer, der alle har til formål at reducere madspild, men der findes også nogle små ting, som du kan implementere i din dagligdag for at hjælpe til i kampen mod madspild. Læs med, og bliv inspireret til, hvordan du i fællesskab med andre kan mindske madspild hjemme hos dig.

 

Benyt gastrofun.dk som en hjælpende hånd


Vi har alle med stor sandsynlighed stået i en situation, hvor vi har ærgret os over, enten at have handlet for meget, eller glemt at have spist alle grøntsagerne i køleskabet, inden de blev for gamle. Dette er dog noget, som du kan forsøge at ændre på. Men hvordan?
 

  • Lav en ugentlig madplan, så du undgår spontane og unødvendige køb, når du står i supermarkedet.
  • Brug maden op, inden du køber noget nyt.
  • Vær nysgerrig og kreativ med ingredienserne i din madlavning.


 

Er du i tvivl om, hvad din ugentlige madplan skal indebære, eller hvordan du kreativt kan bruge det sidste af din selleri eller broccoli i en velsmagende ret? Så kan du med stor fordel få hjælp til at udfolde din horisont, ved at anvende og lege med de forskellige opskrifter, der ligger i vores forum her på gastrofun.dk, uden at det ændrer på dit fastlagte madbudget. Du kan altså både være med til at reducere madspild ved at benytte størstedelen af dine dagligvarer, og på samme tid have en spændende madplan. Det kan være, at du samtidig også lærer et par nye teknikker i køkkenet, som du kan få stor glæde af, og som på længere sigt kan hjælpe din kamp mod madspild.Hjælp hinanden i kampen mod madspild

 

At hjælpe hinanden, og selv blive hjulpet af andre, er noget, som også generelt fylder meget i mange andre henseender – ved eksempelvis alvorlige emner, som for eksempel kræft, hvor du kan hjælpe kræftens bekæmpelse. Men du kan også hjælpe andre ved mere muntre ting. Hvis du eksempelvis er pokerentusiast, kan du nemlig med stor fordel f.eks. bidrage med pokertips her, og hjælpe andre pokerspillere, der er nybegyndere med at komme godt i gang. Med andre ord betyder det meget at kunne hjælpe hinanden i dagens Danmark, og her er kampen mod madspild blot et af de emner, hvor vi ved at hjælpe hinanden, sammen kan forsøge at komme nærmere en løsning. Her kan du altså ved hjælp af gastrofun.dk blive hjulpet til at mindske dit madspild, men selvfølgelig også hjælpe andre med at reducere deres madspild ved at dele ud af dine egne erfaringer, opskrifter og lignende.

 

Vi håber, at du med artiklen er blevet inspireret til at gøre en indsats i kampen mod madspild. Det kan være de helt små ting, der i det store perspektiv er med til at gøre en forskel.

Kategori
Sociale medier
Læs også
Stop madspild
Artikel
Redaktion