fbpx Sådan får du god julemad trods et stramt budget | GastroFun.dk

Sådan får du god julemad trods et stramt budget

Foto: Shutterstock / Julemad
Underrubrik
For rigtig mange danskere er det absolut vigtigste og bedste element ved julen selve maden. Den traditionelle julemad med and, sovs og kartofler samt diverse tilbehør er for de fleste en uundværlig del af julen.
Indholdsfortegnelse

Ønsker man god kvalitet og det helt store julebord, betyder det samtidig, at man bliver nødt til at have sin pung helt op af lommen, for god julemad er ikke billigt, og har man i forvejen et stramt budget, kan december være en hård måned at komme igennem. Herunder guider vi dig til, hvad du kan gøre for at sikre julemaden på et stramt budget.

Tag et fornuftigt lån

Først og fremmest skal du overveje, om julen er værd at låne penge for. Der kan eventuelt være andre løsninger, inden du beslutter dig for et lån, men nogle gange kan det være en god ide, hvis du vil sikre dig en dejlig jul med andesteg, gaver og hygge med familien. Lån penge hos en udbyder, du føler dig tryg ved, og selvfølgelig gerne en, som giver dig det billigste og bedste lån, så du ikke kommer til at stå i en situation efter julen, hvor du ikke kan tilbagebetale det, du har lånt. Der findes mange gode lånemuligheder til dig med et lille budget, der ønsker en bekymringsfri jul for dig selv og din familie.

Tal med din bank

Har du et større lån i banken, som du afdrager på, og som tager det meste af dit månedlige overskud, har du måske også mulighed for at tale med banken om en løsning på din økonomi i december. Det er slet ikke usædvanligt, at banker laver særaftaler med deres kunder i forhold til en afdragsfri december.

Er du en bankkunde, der sædvanligvis betaler dine regninger og din gæld, vil din bankrådgiver højst sandsynligt ikke have noget imod at lave en midlertidig afdragsaftale med dig. Det betyder, at du undgår at betale afdrag i december, hvorfor du i stedet kan bruge pengene på en god julemiddag, eventuelt et juletræ og måske julegaver til børnene. Det giver dig et enormt pusterum, og du kan altså gå julemåneden i møde i ro og mag.

Planlæg og spar penge

Som sagt er julemaden en af de tungere poster i budgettet, men planlægger du dine indkøb i god tid, kan du spare rigtig mange penge. ‘Julemaden’ dækker nemlig ikke kun over selve middagen juleaften, der typisk består af and, rødkål og selvfølgelig risalamande, men også diverse ingredienser til julebagningen og konfekt. Desuden kan der være retter til diverse julefrokoster, som også skal medregnes.

Mange af disse varer kan købes året rundt og kan holde sig i mange måneder - enten i skabet eller i fryseren. I december måned sælger supermarkederne oftest disse jule-fødevarer langt dyrere, fordi de ved, det alligevel bliver købt af deres kunder. Der kan derfor være rigtig mange penge at spare, hvis man holder øje med gode tilbud og eventuelt køber stort ind.

Ovenfor har vi samlet nogle gode råd, du kan overveje, hvis du ønsker en hyggelig jul med god julemad, uden du behøver at bekymre dig om din økonomi. Det kan sagtens lade sig gøre at holde en fantastisk jul på et stramt budget - det kræver bare lidt planlægning.Kategori

Tags

Sociale medier
Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion