Optøningsplade

Optøningsplade
Indholdsfortegnelse

Det er ikke altid, kødet bliver taget ud af fryseren fra morgenstunden. Det kan der være mange grunde til: Måske har dine planer bare ændret sig i løbet af dagen - eller måske du ganske enkelt glemte det midt i påklædningen og tandbørstningen af ungerne eller forberedelsen af madpakker.

Hvad gør du så? Forsøger du at optø kødet i varmt vand eller giver du det en desperat tur i mikrobølgeovnen?

Det kan være en fin løsning, hvis kødet alligevel skal bruges i en gryderet efterfølgende, men har du planer om, at kødet skal steges, grilles eller noget tredje, så er mikrobølgeovnen ikke en oplagt løsning, fordi kødet ikke vil blive ordentligt mørnet.

Mikrobølgerne er desuden en ret voldsom behandling af kødet - selv hvis du kører mikroovnen på dens optøningsprogram.

Her vil det i stedet være en god løsningen af benytte sig af en såkaldt optøningsplade, der faktisk forkorter optøningen med op til 4 gange, sammenlignet med optøning på en tallerken.

Den bruger hverken batterier eller elektricitet, men er derimod i stand til at udnytte luftens egen temperatur.

Det er altså ret smart! Så bliver det vist ikke meget hurtigere at optø kødet på en hensigtsmæssig måde. Den kan også bruges til eksempelvis fisk med videre.

Den er i øvrigt nem at rengøre, da overfladen er beklædt med non-stick.


Optøningspladen kan blandt andet købes her.


Se den i aktion her:


Optøningsplade

Optøningsplade

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier