Madspildsapp runder 5 millioner reddede måltider

Underrubrik
Alene i Danmark er der reddet næsten 2 millioner måltider
Madspildsapp runder 5 millioner reddede måltider
Indholdsfortegnelse

Too Good To Go er i otte lande og næste skud på stammen er Spanien


Gennem madspildsappen Too Good To Go har forbrugere og forretningsindehavere i otte europæiske lande sammen reddet 5 millioner måltider siden appens lancering i Danmark i februar 2016. Appen findes i Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Holland og Schweiz. Der er mere end 12.000 forretninger og over 4.5 millioner registrerede brugere, som redder overskudsvarer fra forretningerne gennem appen og virksomheden vokser:

“Too Good To Go's mission er at reducere madspild globalt, og det kræver, at vi løbende udvider til nye lande. Vi er nu i otte lande, og Spanien åbner senere på året som vores niende land,” siger direktør Mette Lykke.

Miljøbevidste forbrugere i byer der størrelsesmæssigt spænder fra små landsbyer til millionbyer som København, London og Paris har været med til redde de 5 millioner måltider, der svarer til en reducering af CO2-udledning på 10.000 tons. Med den mængde CO2 kan man køre i bil uafbrudt i 1.000 år - en miljøbelastning der er værd at undgå.

Og det er ikke kun mad, man som forbruger kan redde. Nu kan blomsterforhandlere også tilmelde sig og sælge overskudsblomster, der ellers ville ende i containeren, fordi de er for få til at danne en buket eller fordi de er på sidste udkald. Derudover kan der reddes overskudsvin og -øl, som fx har en skæv etikette og derfor ikke kan sælges til fuld pris.

“Vi håber, at vi med vores koncept kan være med til at skabe større bevidsthed om madspild som samfundsproblem. Hvis vores 4,5 millioner brugere gør bare en lille smule for at smide mindre mad ud derhjemme, så har vi gjort en forskel, der rækker langt ud over de 5 millioner måltider, vi indtil videre har reddet fra skraldespanden via vores app,” fortæller Mette Lykke.

 

Om Too Good To Go

Too Good To Go er verdens største online markedsplads for overskudsmad, hvis mission er at se en verden hvor produceret mad bliver spist. Den gratis app er et bindeled mellem fødevareforretninger med overskudsmad og forbrugere, der redder, henter og nyder maden - i stedet for at den ender i skraldespanden.

Appen er stiftet af fem unge iværksættere tilbage i 2016. Den 1. juni 2017 tiltrådte Mette Lykke, medstifter af Endomondo, i stillingen som CEO i Too Good To Go. Birgit Aaby og Preben Damgaard er blandt investorerne.

Kategori
Sociale medier