fbpx Guide: Her er, hvad du kan og ikke kan fryse ned | GastroFun.dk

Guide: Her er, hvad du kan og ikke kan fryse ned

Kan det fryses
Underrubrik
Det kan være svært at finde ud af, hvilke fødevarer, der egentlig har godt af at blive frosset ned. Her giver vi dig en oversigt over, hvad du kan og ikke kan fryse ned. Så er der ingen tvivl, om maden holder sig lækker og frisk.
Indholdsfortegnelse

Langt de fleste madvarer kan fryses ned og har du rigeligt med plads i fryseren, kan det blive dit bedste trick til at spare penge. Samtidig slipper du for at smide en masse mad ud, blot, fordi det er et par dage fra at blive for gammelt. På den måde kan du både handle ind til en lang periode og slippe for at fylde skraldespanden op, blot, fordi I spiser mindre end forventet omkring middagsbordet.

 

Disse fødevarer kan du fryse ned

Der er utroligt mange forskellige slags fødevarer, der kan fryses ned, og nogle af dem vil måske komme bag på dig. For eksempel kan du sagtens fryse bær, bananer og vindruer ned! Det kan endda være rigtig lækkert at have dem på frys, så de ligger klar til at lave smoothies eller is. Du kan endda også fryse både marmelade, gele og syltetøj ned!
En anden udbredt misforståelse er, at kage og ubagt dej ikke kan fryses. Det kan de sagtens! Det kan endda være rigtig lækkert at have en pizza- eller tærtedej liggende klar til at lave en hurtig aftensmad. Du kan også snildt fryse brød ned og undgå, at det bliver muggent. Et godt trick er at tage halvdelen af brødpakken og putte den i fryseren allerede, lige efter du har købt brødet.

Listen over fødevarer, der kan fryses, er så lang, at det er nemmere at nævne, hvad der ikke kan fryses ned. For eksempel kan gryderetter, sovser og al slags kød også sagtens fryses ned.

 

Disse fødevarer kan du ikke fryse ned

Selvom langt de fleste fødevarer kan fryses ned, er der flere madvarer, som simpelthen smuldrer eller mister sin smag, hvis det bliver frosset ned. Her taler man især om bløde oste som Ricotta, hytteost og flødeost, idet de har et højt vandindhold. Yoghurt har heller ikke godt af at blive frosset ned. Dog kan du snildt fryse andre mælkeprodukter ned som smør, revet ost eller endda mælk. Grøntsager som agurk, salat og tomat egner sig heller ikke til at blive frosset ned. Her er det bedre blot at holde sig til frosne grøntsager, som allerede bliver købt på frost. Med undtagelse af spinat kan disse godt fryses ned igen. Ris mister sin konsistens og smuldrer, når det bliver frosset ned. Så vil du ikke have ris i grødagtig konsistens, bør de ikke fryses ned. Heldigvis er ris en af de fødevarer, som holder sig relativt længe i køkkenskabet.

Husk også på, at fisk og skaldyr er ekstra sart at fryse. Disse må nemlig ikke genfryses, da det kan give en masse bakterier og forringe kvaliteten af maden gevaldigt. Æg må endelig heller ikke blive frosset ned og skal altid spises frisk. Indeholder din kage, brød eller tærte æg, kan det tilgængelig sagtens fryses ned.

Generelt er der flere fødevarer, der kan fryses ned end der ikke kan fryses ned, så tænk dig om en ekstra gang, før maden blot ender i skraldespanden. På den måde kan I spare penge i husstanden, og I kan reducere jeres madspild gevaldigt.

Hvad kan fryses?


Kilde: https://kalynbrooke.com/frugal-foodie/list-of-foods-you-can-and-cannot-freeze/

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier