fbpx Fondant - komplet guide | GastroFun.dk

Fondant - komplet guide

Hvordan bruger man fondant
Indholdsfortegnelse

Vi får mange spørgsmål omkring kager og især fondant. Det er ikke et område vi selv arbejder særlig meget med, så vi har fået denne gode artikel fra Bagetid.dk.

Hvordan bruger man fondant

For arbejde med fondant skal du først ælte den, så den bliver blød til og at arbejde med. Herefter kan du rulle den ud i en cirkel – eller firkant afhængig af faconen på din kage. Det er vigtigt at ælte fondanten godt, så det er muligt at rulle ud i en tynd tykkelse (gerne ca. 3 mm.) Den perfekte fondant giver en glat overflade uden krakelering, hvilket med fordel kan hjælpes på vej med et fondant glatteværktøj. 

 

Hvordan overtrækker man med fondant

Start med at forbered din kage som du ønsker – bunde og fyld som f.eks. smørcreme.
Ælt fondanten igennem, så den er smidig. Det er på dette tidspunkt du skal indfarve din fondant, hvis du ønsker en anden farve end dem, der er tilgængelige. Brug en roll & cut måtte som underlag – eller strø Maizena ud, for at sikre fondanten ikke klister fast til bordet. 
Rul nu fondanten ud til den rette størrelse til kagen. Mens du ruller, skal du løfte og bevæge fondanten fra bordet, så den ikke klistre fast. Husk Maizena på dit underlag - hvis nødvendigt. Når størrelsen er på plads, løft den da op på kagen. Form fondanten til på siderne af kagen – dette gør du ved at presse fondanten ind på kagen – pres aldrig nedad, da dette kan medføre revner i din fondant. Glat først toppen forsigtigt med glatteværktøjet, og derefter på siderne. Brug glatteværktøjet til at sikre fondanten sidder fast på siderne af kagen og er så glat og ensartet som den kan blive. Skær den overskydende fondant af med en skarp kniv eller pizzaskærer. 
Nu er din kage klar til pynt.
 

Farvning af fondant

Du kan købe fondant i mange forskellige farver, og også i forskellige smage. Det er dog ikke sikkert at lige præcist den farve du havde tiltænkt. Derfor kan du heldigvis også selv farve din fondant, så den bliver perfekt. Brug gerne en bundfarve i samme nuance som den farve du ønsker at opnå – brug f.eks. en rød fondant som bundfarve, hvis du vil opnå en bordeauxfarvet fondant. Skal du blande til en lys farve, f.eks. pastel gul, kan du med fordel blot bruge hvid fondant. Tilføj pastafarve til din fondant ved hjælp af en tandstik eller lignende – fordel farve jævnt ovenpå fondanten. Herefter skal der æltes, så farven bliver ligeligt fordelt. Gem gerne lidt ”original” fondant, hvis du skulle komme til at bruge for meget pastafarve, så du altid kan gøre din fondant lysere eller mørkere.

 

Tilsmagning af fondant

Du kan endvidere give fondanten smag, så det ikke blot smager af sukker. Det nemmeste er at tilsætte lidt frugtpulver. Pas dog på ikke at give for meget, så fondanten bliver for overvældende – den er i forvejen meget sød. 
 


Er du mere til mirror glaze, så tjek denne artikel omkring emnet.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier
Læs også