fbpx Få inspiration til en sundere levevej | GastroFun.dk

Få inspiration til en sundere levevej

Få inspiration til en sundere levevej
Indholdsfortegnelse

Du er måske inde i en af de dårlige perioder rent sundhedsmæssigt. Det kan være, at du ikke får dyrket så meget motion, som du ville. Og det er nemt at smutte forbi det lokale pizzeria og købe mad til aftensmad. Det er naturligvis i orden at gøre en gang i mellem, men for nogle kan det være en ond cirkel, som er svær at slippe ud af igen. Da bliver dit helbred udfordret.

 

Tag små skridt ad gangen

Der er nogle, som har tendens til at tage alt for store skridt og gå all in med motion og sund kost. Udfordringen ved dette er, at disse sunde initiativer ligger for langt væk fra ens nuværende livsstil, og så vil man nemt kunne risikere tilbagefald. Derfor er det bedre at tage et skridt ad gangen, så man bedre kan få nye vaner integreret i ens livsstil. Eksempelvis kan du starte med at cykle på en motionscykel, som du kan have derhjemme. På den måde er den tilgængelig. Her kan du nemt tage en halv time på cyklen – indendørs og endda foran tv’et. Så er der ingen undskyldninger for ikke at dyrke motion. Men husk at udfordre dig selv løbende. Det kan være med små intervaller, hvor der er mere belastning på cyklen, eller det kan være i længere tid. Men start eventuelt med en uge ad gangen og sæt dig et mål, der hedder, at du vil cykle på den 5 gange af en halv times varighed på en uge. Så er du i gang.

 

Husk kosten

Motion er rigtig vigtigt for en sund livsstil, og det er med til at forebygge stress og andre sygdomme. Dog skal man også have fokus på kosten, hvis man vil en sundere levevej. Lav også små delmål her hvor du starter med at spise sundt fra mandag til torsdag for eksempel.

Kategori
Sociale medier