fbpx Boller og melsorter | GastroFun.dk

Boller og melsorter

Boller og melsorter
Indholdsfortegnelse

Det kan være svært at vælge hvilken meltype man skal bruge når man er i køkkenet og arbejder med bagværk. Alle kender jo en boller opskrift, men hvis man gerne vil udvikle lidt på dem, så er der et hav af muligheder.

Vi har lavet en lille guide der beskriver de vigtigste sorter her:
 

  • Hvedemel. Fås typisk som fint og formalet hvede, hvor skaldelene er sigtet fra. Det giver en god glutenkvalitet, som hjælper med at få gjort brød luftigt og lækkert.
  • Manitoba hvedemel. Ligesom almindeligt hvedemel er det fint og formalet og uden skaldele. Manitoba sorten har et meget højt indhold af gluten og har lettere ved at få en sprød skorpe og luftigt.
  • Stenformalet hvedemel. Det er en gammel metode til at formale korn på. Når det er malet og finsigtet, så bliver der lidt klid og kim bevaret, så melet får lidt mere struktur end almindeligt hvedemel.
  • Dansk Hvid Hvede Fuldkornsmel. Selvom melsorten er fuldkorns, så er den lys ligesom almindeligt hvedemel. Den er rig på kostfibre ligesom fuldkornsmel og grundet en specialudviklet formalingsteknik er alle skaldele bevaret.
  • Grahamsmel. Det indeholder formalede hvedekerner, så der er masser af kostfibre i melet. Når melet laves males alt på kornet.
  • Rugmel. Rugmel males på rug og giver masser af rugsmag til ens bagværk. Det er især godt til at blande i fuldkornsbrød.
  • Speltmel. Spelt er en gammel hvedesort der er fyldt med masser af smag og kostfibre. Det giver ens brød en meget gylden farve.
  • Hvedeklid. Klid er den fiberrige del der sidder i skallerne. Det giver masser ekstra smag, men suger også en del væske til sig.

 

Vi har et hav af opskrifter her på gastrofun.dk med bagværk, især boller, franskbrød og flutes. Hvis du vil gå direkte til landets største producent af mel, så kan du finde en masse inspiration her på opskrift boller.

Kategori
Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion