Whisky sovs

Whisky sovs
Sidst ændret:
Mandag den 8. februar, 2021 - 09:39
Beskrivelse

Nem og lækker whiskey sauce.

Jeg hører ofte fra dem jeg taler med at de er i tvivl om hvilken sauce de skal lave.

Derfor vil jeg gerne dele en opskrift med jer på en sauce der kan bruges til nærmest alt.

Denne sauce kan gå til næsten alt tilbehør og kan laves med de ingredienser de fleste her derhjemme.

Saucen kan med fordel laves på fond, det vil kun gøre den bedre.

Så hvis I mangler inspiration til en god sauce, som kan bruges til alt, så skal i se denne opskrift.
 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Smør (lidt)
1 fed Hvidløg
1⁄2 spsk Rosmarin (tørret)
2 spsk Sukker
1⁄2 dl Balsamico
1⁄2 dl Whiskey
2 1⁄2 dl Piskefløde
1 Bouillonterning (okse)
  Maizena (til jævning)
Vejledning

1. Løg og hvidløg hakkes og steges i en gryde med lidt smør til de er klare.

2. Sukker og rosmarin tilsættes og steges til det bliver lidt brunt.

3. Balsamico tilsættes og reduceres til halvdelen. Herefter det samme med whiskey.

4. Hakket tomat, fløde og okseboullionterninger kommes i.

5. Lad det småsimre i ca. 20 minutter herefter blendes det med en stavblender.

6. Smag det hele til med salt og peber og reducer til ønskede smag (eventuelt jævnes med maizena).

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier