Toast

Toast
Sidst ændret:
Mandag den 29. marts, 2021 - 12:45
Beskrivelse

Opskriften er elsket af alle - den dejlige parisertoast med skinke og ost. 

Mange har prøvet den i hallernes cafeteria med en billig kogt skinke og skive ost. Sådan kan du også lave den, men med få ingredienser kan du gøre den virkelig velsmagende.

Her har jeg beregnet 2 toasts pr. person, men som en let frokost/snack kan du måske nøjes med én?

Jeg brugte min kones hjemmebagte toastbrød til opskriften. Her skal det selvfølgelig ikke friskbagt, da daggammelt brød lettere bliver sprødt.

Toast

Sværhedsgrad
Udbytte
1 person
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1 spsk Mayonnaise (hjemmerørt, eller f.eks. Hellmanns/Miracel Whip)
1 tsk Sennep
  Timian (frisk eller tørret)
  Peber (fra kværn)
4 skv Brød (Toastbrød)
  Smør
2 skv Skinke (god kvalitet)
4 skv ost (2 af skiverne skal være cheddar. De andre skiver kan være gouda eller anden favorit)
Vejledning

Tænd for din toaster, så den er godt varm inden du går i gang.

Start med at lave dressingen:

Bland mayo med sennep og timian. Kom friskkværnet peber i og smag den evt. til med lidt salt. Hvis din skinke er meget salt, så pas på med at bruge salt her.

Hvis du ikke bruger købe brød, så er det vigtigt at dit brød er så ensartet skåret i tykkelsen som overhoved mulig.

Start med at smørre brødet med smør på den ene side. Det skal være den side der skal vende udad og blive ristet.

Kom lidt mayonnaise på 2 af skiverne og smør det godt ud.

Placer en skive cheddar ovenpå.

Herefter et stykke skinke og til sidst en ost efter valg. Det kan sagtens være cheddar også.

Kom herefter endnu en skive brød henover og kom det i din toaster. Pres det sammen med låget og start den. Når den lyser grønt (cirka efter 5 minutter), så er den klar. De skal blive gyldne og osten skal smelte.

Har du ikke en toast-maskine, så kan du sætte det i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager cirka 8-12 minutter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier