Lækre og luftige tebirkes
Tebirkes er noget, de fleste af os kun kender fra bageren. De bliver imidlertid enormt lækre, hvis du bager dem selv, og det er ikke specielt svært, når bare du medregner lidt tid til udrulning af dejen.
Antal: stk.
Tebirkes
Lækre og luftige tebirkes
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 100 gram Gær svarer til 2 pakker
- 3 deciliter Mælk
- 1.5 tsk. Salt
- 75 gram Sukker
- 3 stk. Æg
- 900 gram Hvedemel
- 300 gram Margarine
- 1 stk. Æg til pensling
- Birkes til drys
Sådan gør du
- Smuldr gæren i et dejfad eller en stor skål. Tilsæt den kolde mælk og rør gæren ud heri.Tilsæt salt og sukker. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem til gærvæsken. Tilsæt mel og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig. Dæk skålen med film eller et fugtigt viskestykke og stil dejen i køleskabet. Lad dejen koldhæve i cirka 8 timer eller natten over. Tag dejen ud af køleskabet og læg den på en let melet bordplade. Bank dejen flad og rul den ud i en rektangel på cirka 1 centimeters tykkelse. Skær margarinen i tynde skiver og læg dem på 2/3 af dejen. Læg den sidste tredjedel af dejen ind mod midten, og fold resten over. Dejen er nu i tre lag. Drys godt med mel på bordet. Rul igen dejen ud i en rektangel. Gentag processen med at folde dejen sammen i tre lag. Rul til slut dejen til en plade på 30 x 60 centimeter og fold den på samme måde i tre lag på den lange led. Skær dejen ud i 20 stykker, der er cirka 6 centimeter brede. Læg dine tebirkes på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk ægget sammen i en skål og pensl de ubagte birkes. Drys dem efterfølgende med et godt lag birkes. Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.