Stegte rosenkål

Stegte rosenkål
Sidst ændret:
Tirsdag den 23. februar, 2021 - 10:14
Beskrivelse

Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på.

Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed.

De fleste (inklusiv mig selv) har "traumer" fra 80-90erne med rosenkål der smagte af prut/bittert. 

Hvad de fleste ikke ved, er at der er blevet avlet en del på rosenkål de sidste årtier, så kålen er ikke så bittert som dengang.

Så du bør unde dig at give det en chance, da det smager dejligt og er super sundt.

Stegte rosenkål

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
200 g Rosenkål
  Smør (til stegningen - gerne rigeligt)
1 spsk Citronsaft
  Parmesan (friskrevet - kan udelades)
  Krydderurter (kan udelades - men f.eks. hakket bredbladet persille)
Vejledning

Start med at gøre dine rosenkål klar.

Fjern de yderste blade og lidt af bunden/roden af. 

Skyl den under en kold vandhane og tør dem af med et rent viskestykke.

Skær dem i halve (med mindre de er meget store - så kvarte).

Tænd en pande på relativ høj varme (11 ud af 14 på mit komfur) og kom smør på når den er varm. Når det bruser, kommes kålene på.

Placer dem gerne med skærefladen nedad, så de kan få mest mulig stegeskorpe der hvor de er flade.

Steg dem i et par minutter og vend dem rundt. 

Tilsæt citronsaften (samt evt. parmesan) og lad dem stege videre i 2-3 minutter.

Krydr med salt og peber og tilsæt evt. krydderurter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier