ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Røsti med rogn

ANNE METTE AUTZEN | 8. marts 2021
Vi elsker stenbiderrogn hjemme hos os. Kombinationen af de letsaltede rogn, rødløg og creme fraiche er altid et sikkert hit.

Vi elsker stenbiderrogn hjemme hos os. Kombinationen af de letsaltede rogn, rødløg og creme fraiche er altid et sikkert hit.

Her har jeg erstattet den klassiske bund blinis med hjemmelavede kartoffel røsti.

Jeg synes at rogn er dejlig alsidig og i den korte forårssæson er det bare med at nyde dem. Er du til andre udgaver, så kan jeg anbefale disse af mine andre opskrifter her på siden:

Ristet rugbrød med avocado og stenbiderrogn

Salat med stenbiderrogn

Blomkålssuppe med stenbiderrogn

Røsti med rogn


Antal: 4 personer

Røsti med rogn

Vi elsker stenbiderrogn hjemme hos os. Kombinationen af de letsaltede rogn, rødløg og creme fraiche er altid et sikkert hit.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Forret, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Rösti i ovn

  • 600 gram Kartofler
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • Salt og peber
  • Olie smagsneutral

Stenbider hapser

  • 100 gram Stenbiderrogn renset og saltet
  • 0.5 stk. Rødløg findhakket
  • 1.5 deciliter Creme Fraiche 38 %

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og pil løget og riv dem groft på et rivejern.
    Pres væden ud af kartoflerne og læg den i en skål sammen med revne løg. Slå ægget ud i skålen og krydr med salt og peber.
    Lav 12 små flade røsti på en bageplade med bagepapir (brug evt. en cylinder til at forme med). 
    Pres godt til, så røstien er fast.
    Dryp lidt olie på hver røsti.
    Bag i 30 minutter i varmluft ovn ved 200 grader celsius - køl af!
    Afpynt med rigelige mængder stenbiderrogn, cremefraiche 38 % og finthakket rødløg.
    Røsti med rogn

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!