ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade

ANNE METTE AUTZEN | 6. maj 2020
En lækker rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte, hvor marcipanen gør den lækkert klæg!

De danske rabarber er i sæson lige nu, og det kan man tydeligt se på de sociale medier. Det bugner med alle mulige lækre rabarberopskrifter, så nu måtte jeg selv i gang.

Det blev til denne lækre rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte 🙂 Og marcipanen gør den lækkert klæg!

Rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade


Antal: 8 personer

Rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade

En lækker rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte, hvor marcipanen gør den lækkert klæg!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning, Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 100 gram Smør
  • 0.5 Vaniljestang
  • 2 Æg M/L
  • 1 deciliter Sukker
  • 100 gram Hvedemel
  • 50 gram Kokosmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 100 gram Rå marcipan
  • 300 gram Rabarber
  • 0.25 deciliter Rørsukker
  • 80 gram Hvid chokolade
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Smelt smørret og skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Du kan også erstatte vaniljekornene med én tsk vaniljeessens.
  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker.
  • Pisk det luftigt.
  • Hæld smørret i lidt efter lidt, imens der stadig piskes.
  • Tilsæt vaniljekornene (eller essensen), bagepulveret og kokosmelet og sørg for at det er pisket godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør det sammen.
  • Skær marcipanen ud i små stykker og kom dem i tærtedejen.
  • Skær rabarberen ud i små stykker og kom 1/3 i tærtedejen.
  • Smør en tærteform med lidt smør eller olie og hæld dejen heri. Min tærteform er cirka Ø20 cm.
  • Læg de resterende 2/3 af rabarberne ovenpå.
  • Bræk den hvide chokolade i grove stykker og fordel dem ovenpå tærten.
  • Sæt tærten i en 170 grader varm ovn (almindelig ovn) og lad den bage i 35-40 minutter.
  • Tag tærten ud af ovnen, når den er færdig, og drys flormelis udover.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!