Ostestænger
Det er virkelige gode, når man servere små kolde tapas.
Til nytårsaften bruger jeg dem til natmad og dertil en lækker ostefad og pastrami.
Det er såååå lækre, at de kan bare forsvinde, mens man laver dem.
Lun mælken forsigtig op (vær opmærksom på, at den ikke bliver for varm og dræber gæren) og opløs herefter gæren heri.
Tilsæt herefter de øvrige ingredienser på nær hvedemel, som du venter lidt med. Rør ingredienserne grundigt sammen. Som det allersidste tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Mærk på dejen hvornår den er mættet. Du skal måske bruge mere eller mindre end 10 dl.
Lad herefter dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en god times tid.
Vip den hævede dej ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på 30×50 cm med en kagerulle. Fordel herefter smørosten, den revne gouda og parmesanosten. Denne gang har jeg også tilsat masse friskhakkede krydderurter. Fold dejen på midten (på det korte led) og tryk den godt sammen.
Pisk et æg sammen og pensel på den ene side af dejen. Drys med birkes. Vend herefter dejen om og pensl på den anden side. Her drysser du med sesamfrø.
Nu skærer du cirka 20 strimler.
Sno dejen om sig selv og kom ostestængerne på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i cirka 15 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
De skal blot få en lækker gylden farve.
Følg mig på Instagram her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.