Mynte cheesecake

Mynte cheesecake
Sidst ændret:
Onsdag den 31. marts, 2021 - 12:20
Beskrivelse

En virkelig skøn og lækker variant med knasende sprød Bastogne bund, lækker mascarponecreme med mynte og smuk er den også med pistacienødder på toppen.

Et godt bud på en Påskekage.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
1⁄2 pk Kiks (Bastogne, knuste)
  Opskriftsgruppe (Cheesecreme)
  Vand (koldt)
100 g Sukker
1 1⁄2 tsk Vaniljesukker
15 Mynte (frisk)
1⁄2 dl Fløde
1⁄2 Citron (kun saften)
250 g Mascarpone (flødeost kan også bruges)
  Opskriftsgruppe (Topping)
50 g Pistaciekerner (afskallede)
Vejledning

Kiksebund

Blandes og presses i en form.

Stilles på frost mens du laver cheesecremen.

 

Cheesecreme

3 blade husblas lægges i koldt vand i 10 minutter.

Bland æggeblommer, sukker, vaniljesukker sammen i en skål.

Piskes lyst og luftigt

Pisk 3 dl piskefløde til skum.

Kom myntebladene, fløde og citronsaften i en blender og blend det sammen.

Smelt husblassen i lidt af den blendede fløde-mynte.

Pisk mascaponen let og vend æggeblandingen i og tilsæt dernæst den smeltede husblas fløde-mynte.

Vend flødeskummet i og hæld det på den kolde kiksebund.

Stil cheesecaken på køl min. 3-4 timer.

 

Servering

Pynt med hakkede pistacienødder.

Velbekomme.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier