ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Medaljer (flødekage)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. april 2021

Mit bud på den klassiske flødekage Medaljer, som du sikkert kender fra bageren

Kagen består af en mørdej, vaniljecreme, flødeskum og pyntet af med glasur og jordbær.

Jeg har endnu ikke fundet en smart måde at spise dem på endnu. Når man kører sin kagegaffel/ske ned i dem, så går de i “tusind” stykker lidt ligesom man kender fra tarteletter.


Antal: 4 personer

Medaljer (flødekage)

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Mørdej

  • 200 gram Hvedemel
  • 4 spsk. Flormelis
  • 125 gram Smør koldt
  • 1 stk. Æggeblommer

Fyld

  • 2 deciliter Piskefløde
  • Kagecreme
  • Jordbær
  • Flormelis til glasur
  • Vand til glasur

Sådan gør du

Mørdej

  • Kom flormelis og hvedemel i en skål.
    Skær det kolde smør i små stykker.
    Kom smørret i skålen mens du smuldrer det.
    Kom æggeblommen i og brug hænderne til at ælte det sammen. Det skal gøres hurtigt, jo mere du arbejder med dejen - jo værre.
    Kom hvedemel på køkkenbordet og brug en kagerulle til at rulle mørdejen tynd. Den skal være cirka 0,5 cm.
    Udstik så mange runde bunde som overhoved mulig. Jeg endte med at få 8 stk. og brugte en udstikker på cirka 8 cm i diameter.
    Kom bundende over på en bagepapirs beklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 7-9 minutter.
    De skal være letgyldne.
    Lad dem køle af på en bagerist. De er lidt bløde når de kommer ud, men de skal nok blive sprøde når der kølet af.
     

Medaljer topping

  • Jeg brugte den her kagecreme (vaniljecreme) opskrift
    Fløden skal piskes til flødeskum. Jeg gør det altid i hånden, da jeg er bange for at overpiske den. Generelt er det vigtigt at piske den lidt mindre end du tror, da fløden arbejder videre bagefter. Hvis du pisker den helt perfekt, så vil den typisk gryne når du skal bruge den. Derudover så "piskes" den videre når den kommer ud af en sprøjtepose.
    Kom den i en sprøjtepose med et stort stjernetyl. Jeg brugte et lidt for lille tyl selv, hvilket jeg synes gik lidt udover æstetikken i min medaljon.
    Skær dine jordbær i mindre stykker, så du kan bruge dem til at pynte med.
    Glasuren laves ved at komme flormelis i en lille skål. Kom en smule vand i og rør godt rundt. Tilsæt vand indtil du er tilfreds med konsistensen. Du kan f.eks. også komme kakaopulver i, så får du en chokoladefarvet glasur i stedet for.
     

Samling af medaljer

  • Kom flødeskum på halvdelen af dine mørdejscirkler. Lav det som en krans, så der er et hul i midten. Der må gerne være en del højde på dem.
    Kom cremen ind i midten af dem.
    Smør de resterende mørdejscirkler med glasur på toppen.
    Placer forsigtigt cirklerne med glasur på toppen af flødeskummen.
    Pynt med jordbær på toppen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.