Marrokansk kyllingegryde

Marrokansk kyllingegryde
Sidst ændret:
Torsdag den 25. marts, 2021 - 14:02
Beskrivelse

Krydret marrokansk kyllingegryde med stegte karryris:

Spændende marrokansk kyllingegryde med smæk på smagen, masser af grøntsager og den møreste kylling...

Vanvittigt velsmagende og perfekt suppleret af en omgang stegte ris med karry.

Den ku også serveres bar med almindelige ris, men den stegte karry variant smager viirkelig godt! Og kan laves mens kyllingegryden simrer - det må du ikke snyde dig selv for.

Retten er nem at gå til og passer for det meste sig selv..

Kyllingegryden kan desuden bruges som fyld i tortillas, pizzabrød eller quesadillas.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Marrokansk kyllingegryde)
1 Løg (finthakket)
3 fed Hvidløg (finthakket)
1 spsk Olivenolie
100 g Champignon (renset og i skiver)
1⁄2 Squash (i små tern)
1 Chili (renset for kerner og hakket fint)
2 spsk Paprika
1 tsk Oregano (tørret)
1 tsk Timian (tørret)
1⁄2 tsk Kardemomme
1 ds Tomatpure (a' 140 gram)
  Opskriftsgruppe (Stegte ris med karry)
4 dl Ris (kogte)
1⁄2 dl Olivenolie
1 tsk Karry
1 Æg
Vejledning

Kyllingegryde

Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gyldne.

Tilsæt champignon, squash og chili skru op for varmen.

Rør konstant i gryden til grøntsagerne er lækre og ristede, hvorefter paprika, oregano, timian, spidskommen, ingefær, kardemomme og laurbærblade tilsættes.

Rør godt rundt et minuts tid, så krydderierne “brændes af” og tilsæt derefter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og tomatpure.

Kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til kyllingekødet er mørt.

Kyllingekødet kan herefter tages op af gryden og rives fra hinanden med to gafler (ala pulled chicken) eller skæres i tern.

Kom kylling tilbage i gryden og smag til med salt og peber.

 

Stegte ris

Opvarm oliven på en pande og tilføj ris og karry.

Rør godt sammen og lad stegte 5-6 minutter, rør undervejs.

Lav en fordybning i risene, slå ægget ud i “hullet” og pisk det godt ind i risene.

Steg yderligere et par min og smag til med salt og peber.

Marrokansk kyllingegryde

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier