Mangosirup

Mangosirup
Sidst ændret:
Tirsdag den 30. marts, 2021 - 11:15
Beskrivelse

Hvis du laver en kage eller en drink som Gin Hass eller en Mango Toots, hvor du skal bruge mangosirup, kan du selvfølgelig bare købe én på flaske.

Men skulle du have lyst til at lave den selv - bare fordi du kan, eller fordi der er tilbud på mangoer - så se her!

Det er 'easy as pie'! 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 dl
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Hviletid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
125 g Sukker
200 g Vand
1 knsp Salt
50 g Limesaft
Vejledning
  1. Hæld sukker, vand og salt i en gryde og kog det op, så sukkeret bliver opløst
  2. Halvér mangoerne, skrab frugtkødet ud og kom det i blenderen
  3. Tilsæt mangoen til sukkersiruppen sammen med limesaften, rør rundt og lad det simre 2-3 min.
  4. Hæld siruppen gennem en sigte eller et ostelærred og lad den køle ned
  5. Hæld mangosiruppen på flaske og stil den i køleskabet 
Noter

Hvad bruger man mangosirup til?

Mangosirup kan f.eks. bruges til kager, både i dejen og i cremen. Den kan også bruges i diverse drinks, som f.eks. Gin Hass eller den lidt friskere Mango Toots

Hvordan ved man, at en mango er moden?

En moden mango er en smule blød, når man trykker på den, men ikke smattet. Og er der masser af duft i en mango, så brug næsen!

Hvordan skal man opbevare en mango?

Hvis mangoen ikke er helt moden, så opbevar den ved stuetemperatur i et par dage. Ellers kan den klare sig et par uger i køleskabet. 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier