Lækker og sund linsesuppe.
Vi skriver nu januar og det er derfor tid til at julen og nytårets livsstil bliver lagt på hylden.
Det behøver dog ikke være kedeligt at spise sundere, her kan der sagtens laves lækkert og smagsfuld mad også.
I dag fik vi denne linsesuppe og den var bare god.
Min kæreste som ellers ikke spiser den slags var vild med den.
Så hvis I som jeg tænker at januar måned skal byde på noget lidt mere sundt end december, så kan denne smagsfulde suppe anbefales.
Herudover er suppe jo også bare genial i dette vejr, som har budt på lidt frost i dag, det varmer nemlig lige lidt ekstra.
Og som bonusinfo så er opskriften vegetarisk.
Linsesuppe
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 spsk. Stødt ingefær
- 1 spsk. Olivenolie til stegningen
- 1.5 spsk. Spidskommen stødt
- 0.5 spsk. Koriander stødt
- 1 stk. Chili frisk - op til 2 stk. efter smag
- 400 gram Linser røde og tørrede
- 2 dåse Hakket Tomater
- 1 dåse Kokosmælk
- 1.5 liter Grøntsagsbouillon
- 1 stk. Lime
- Salt og peber fra kværn
Topping
- 1 deciliter kokosflager ristede
- 1 håndfuld Koriander frisk
Sådan gør du
- Løgene hakkes og sauteres i lidt olie.
- Krydderierne tilsættes og steges med.
- Linserne og de øvrige ingredienser tilsættes.
- Lad det nu simre i 30 min under omrøring, indtil linserne bliver møre.
- Smag suppen til med limesaft, salt og peber.
- Suppen serveres med ristede kokosflager og frisk koriander.
Om forfatteren
Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ???
Følg mig på Instagram her.