Supernem og "idiotsikker" opskrift på hjemmelavede semidried tomater! Det perfekte tilbehør til tapas, fisk og vegetarretter. Genialt til "stop-madspild".
Vi spiser rigtig mange vegetar– og fiskeretter herhjemme, og semidried tomater er en virkelig god måde at få umami.
De er også et godt tilbehør til tapas og charcuterie!
Når der er tilbud på cherrytomater, så er det bare om at slå til – på den her måde kan de nemlig holde sig længe!
Antal: glas
Langtidsbagte tomater (semidried)
Supernem og "idiotsikker" opskrift på hjemmelavede semidried tomater! Det perfekte tilbehør til tapas, fisk og vegetarretter. Genialt til "stop-madspild".
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 250 gram Cherrytomater
- Krydderurter friske stængler
- Groft salt
- Jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Skyl cherrytomaterne og skær dem ud i kvarte.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys salt udover dem og læg friske de krydderurtestængler ovenpå. Jeg kan anbefale en blanding af rosmarin og timian. 3 - 4 stængler er nok.
- Sæt pladen i en 100 grader forvarmet ovn.
- Lad dem bage i cirka 4 timer. Kig herefter til dem og vurdér, om de skal have lidt længere. De skal stadig være lidt bløde.
- Tag tomaterne ud af ovnen, når du synes de er tilpas faste uden at være tørre.
- Læg dem over i en skoldet glas og fyld glasset med jomfruolivenolie, så tomaterne dækkes.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?