Kyllingenuggets

Kyllingenuggets
Sidst ændret:
Mandag den 29. marts, 2021 - 09:42
Beskrivelse

Crispy Kylling nuggets:

I går kørte vi Take Away fra køkkenet - Det var ren grillbar på Ønskeøen.

Lækker mad, men stadig vildt nemt Og JA, det er 100 % købefritter efter bestilling fra drengene - det kan også noget.

Jeg elsker den sprøde og saftige kylling, når den har fået lov at ligge i kærnemælk og trække smag til sig.

Opskriften er nem og du kan finde den lige her.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
3 timer, 15 minutter
Ingredienser
1⁄2 l Kærnemælk
2 spsk Paprika
2 spsk Estragon
2 spsk Cayennepeber
2 spsk Løgpulver
200 g Mel
1 spsk Natron
1 spsk Bagepulver
1 pk Panko
Vejledning

Opskriften kræver en dyb pande/eller en frituregryde.

Du skal bruge 2 stationer & en bradepande med bagepapir:

1 til kylling og 1 til mel, krydderier og PANKO - plus en plade du kan ligge dem på.

Rens din kyllingefileter og skær dem i mundrette stykker.

Bland kærnemælk med alle dine krydderi og smid dine nuggets i. Lad dem gerne stå og trække et par timer. Kærnemælk gør kyllingen saftig når den kommer i varm olie.

Bland mel, salt, peber, natron og bagepulver i et fad - tilsæt PANKO til sidst og bland det hele

Gør en bageplade klar med bagepapir:

Så er du klar.
Vend din kyllingestykker i PANKOblandningen - Brug to gafler til processen, så slipper du for fedtet fingre. Kom de færdige stykker på bradepande.

Tænd din friture på 170 grader eller tag en dyb pande og kom fritureolie i (cirka halvfuldt).

Varm op og steg din kylling 2-4 minutter. Hold øje med farven. Gylden brun og sprød, så er den der. Kom dem på noget køkkenrulle og servér.

Serveres med sprøde fritter og grønt.

Velbekomme

Noter

Tips til tilbehør:

Jeg har serveret slaw til de sidste par gange. Revet gulerod, strimlet spidskål, bladselleri i tynde strimler. Bland 2 dl cremefraiche 18 %, 2 spiseskefuld mayo, 1 spiseskefuld sennep dijon, salt, peber og saften fra en halv citron. Bland det hele sammen og spis ved siden af.

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier