ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kikærtegryde med kokosmælk

PER ASMUSSEN | 6. april 2021
Børnevenlig vegetarret

Vegetarisk gryderet med kikærter, linser og kokosmælk.

Børnevenlig udgave af en kikærtegryde, der leder tankerne henimod det indiske køkken.

Nu har jeg to små unger hjemme hos mig, så jeg begrænser hvor stærk vores mad er. Brug 1 rød chili hvis du ønsker retten stærkere, den sagtens trække det. Den skal blot hakkes i starten og svitses af sammen med løgene.

Du vil med fordel kunne servere naanbrød eller fladbrød til retten.

Kikærtegryde med kokosmælk


Antal: 3 personer

Kikærtegryde med kokosmælk

Børnevenlig vegetarret
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Ris

  • 2.5 deciliter Ris jeg brugte basmati
  • 5 deciliter Vand
  • 1 pinch Salt

Kikærtegryde

  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Olie smagsneutral
  • 2 stk. Løg 1 hvis det er stort
  • 4 clove Hvidløg
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Karry
  • 1 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • 0.5 tsk. Koriander
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 1 tsk. Tomatpure
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 2 stk. Bagekartoffel
  • 1 can Hakket Tomater jeg brugte dog passata
  • 1 can Kikærter udblødte
  • 1 can Kokosmælk
  • 120 gram Linser røde
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • Eddike
  • Krydderurter Frisk koriander eller bredbladet persille - kan udelades

Sådan gør du

Ris

  • Kom ris, vand og salt i en gryde.
    Bring gryden i kog og skru lidt ned.
    Tilbered dem i 12 minutter.
    Sluk for blusset og læg et viskestykke over risene og låget på.
    Lad dem stå og hvile i 12 minutter.
    Risene er nu klar.
     

Kikærtegryde

  • Hak løg og hvidløg fint.
    Smelt smør og olie ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).
    Når smørret bruser kommes karry, tomatpure, spidskommen, løg og hvidløg på panden.
    Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker a' cirka 1,5 x 2 cm. 
    Skær peberfrugten i mindre stykker.
    Tag kikærterne ud af dåsen og hæld dem igennem et dørslag. Skyl dem kort under en kold vandhane.
    Tilsæt kartoflerne, peberfrugten, kikærter og resten af krydderierne.
    Lad det stege i et par minutter.
    Tilsæt hakket tomater, kokosmælk og linser.
    Skru ned og lad dem simre i 20-25 minutter, så linserne er møre.
    Smag retten til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt eddike.
     
    Hvis du har friske krydderurter, så hak dem groft og kom ovenpå gryderetten ved servering.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.