Jambalaya

Jambalaya
Sidst ændret:
Lørdag den 20. marts, 2021 - 12:03
Beskrivelse

Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken.

I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.

Jeg kan anbefale den på det varmeste! 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
250 g Skinke (røget, kogt, i tern)
250 g Chorizo (tørret, spicy, i tern)
2 Løg
3 fed Hvidløg
2 Peberfrugt (grønne)
1⁄2 tsk Stødte nelliker
2 spsk Persille (hakket)
3⁄4 dl Olie
350 g Ris (f.eks. jasmin)
Vejledning

Hak løg og hvidløg og skær peberfrugt og blegselleri i tern.

Varm olien op i en tykbundet sauterpande og steg grøntsagerne til de er klare.

Tilsæt skinke og pølse og lad begge dele få lidt farve.

Kom derpå hvidløg, flåede tomater, nellike, laurbær, cayennepeber, persille, tabasco og ris i og bland det hele godt.

Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt så hønsebouillon og læg låg på.

Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter.

Tilsæt så de afskallede tigerrejer.

Lad retten simre færdig under låg i yderligere 5 minutter.

Retten skal ende med at have en konsistens som en blød risotto.

Hvis du gerne vil have din Jambalaya stærkere, øges mængden af cayennepeber og tabasco, jeg synes denne udgave er forholdsvis hot.

Server retten rygende varm.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier