Opskrift på hjemmelavet tomatpulver
Når tomaterne er ved at være der, hvor de nok har set bedre dage, så er det tid til at lave tomatpulver! Vi vil nemlig ikke have noget madspild.
Tomatpulver er det lille ekstra krydderi, du kan bruge til at booste dine retter og forskellige slags dip og dressinger.
Jeg har brugt en dehydrator til opskriften, og mængden af tomater er reelt set ligegyldig i forhold til opskriften.
Her viser jeg dig, hvordan du nemt laver dit eget lækre tomatpulver!
Hjemmelavet tomatpulver opskrift
Hjemmelavet tomatpulver
Grej
Ingredienser
- Tomater
Sådan gør du
- Skær tomaterne ud i ultratynde skiver på et mandolinjern.
- Placér tomatskiver på tørrepladen og sæt pladen i dehydratoren.
- Giv dem 22 timer ved 52,5 grader. De skal være helt tørre - så de knækker, når man bøjer dem.
- Når tiden er gået, lader du dem lige stå og køle af, inden du gør yderligere - da kondensen ellers vil blødgøre dem.
- Kom de tørrede tomatskiver i en minihakker, kaffeblender eller blender, afhængig hvor stor en portion du laver.
- Blend dem til pulver og hæld pulveret på glas eller brug det med det samme.