ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet tomatpulver

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. april 2020

Opskrift på hjemmelavet tomatpulver

Når tomaterne er ved at være der, hvor de nok har set bedre dage, så er det tid til at lave tomatpulver! Vi vil nemlig ikke have noget madspild.

Tomatpulver er det lille ekstra krydderi, du kan bruge til at booste dine retter og forskellige slags dip og dressinger.

Hjemmelavet tomatpulver

 

Jeg har brugt en dehydrator til opskriften, og mængden af tomater er reelt set ligegyldig i forhold til opskriften. 

 

Her viser jeg dig, hvordan du nemt laver dit eget lækre tomatpulver!

Hjemmelavet tomatpulver

 

Hjemmelavet tomatpulver opskrift


Hjemmelavet tomatpulver

Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Tomater

Sådan gør du

    1. Skær tomaterne ud i ultratynde skiver på et mandolinjern.
    2. Placér tomatskiver på tørrepladen og sæt pladen i dehydratoren.
    3. Giv dem 22 timer ved 52,5 grader. De skal være helt tørre - så de knækker, når man bøjer dem.
    4. Når tiden er gået, lader du dem lige stå og køle af, inden du gør yderligere - da kondensen ellers vil blødgøre dem.
    5. Kom de tørrede tomatskiver i en minihakker, kaffeblender eller blender, afhængig hvor stor en portion du laver.
    6. Blend dem til pulver og hæld pulveret på glas eller brug det med det samme.