ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citronbechamelsauce

PER ASMUSSEN | 28. oktober 2018

Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.

Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.

Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.


Antal: 1 Portion

Citronbechamelsauce

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Mælk
  • Krydderier salt og (hvid) peber
  • 1 stk. Citron usprøjtet, skallen heraf
  • 1 tsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
    Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.
    Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!
    Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 
    Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.
    Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
    Citronbechamelsauce

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.