Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.
Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.
Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.
Citronbechamelsauce
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 25 gram Smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 5 deciliter Mælk
- Krydderier salt og (hvid) peber
- 1 stk. Citron usprøjtet, skallen heraf
- 1 tsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter! Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens. Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.