Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt
Sidst ændret:
Mandag den 15. februar, 2021 - 10:30
Beskrivelse

Kender I det, hvor man bare har lyst til noget lækkert?? 

Det gør jeg i hvert fald.

Derfor gav jeg mig i kast med nogle lækre hjemmelavet flødekarameller.

Jeg har tilføjet lidt flagesalt, fordi jeg er helt vild med et lille saltet twist i mine karameller.

Salten kan du undlade, hvis ikke det er din smag.

Jeg håber meget I har lyst til at give jer i kast med lave dem selv, og måske nogle af jer har prøvet det før? 

I får i hvert fald her min opskrift på dejlige flødekarameller, som er lækre på alle ugens dage og til anledninger.

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Hviletid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 55 minutter
Ingredienser
250 g Sukker
1 spsk Flagesalt
Vejledning

1. Alt undtagen flagesalt kommes i en gryde og koges op.

2. Når det er kogt op skrues lidt ned (til cirka mellemhøj varme). Sådan skal det nu stå i cirka 35 til 45 minutter, hvor du rører i den engang imellem så det ikke brænder på.

3. Når karamellen begynder at slippe bunden, blive lidt tykt og sejt, samt fået en gylden farve (temperaturen skal være 118-120 grader), er den færdig.

4. Rør nu salt i og hæld det i en form (18-24 cm) med bagepapir.

5. Lad karamellen stå nogle timer ved stuetemperatur inden den skæres ud.

6. Når karamellerne er skåret ud kan du evt. pakke dem ind i bagepapir, så er de nemme at have i en skål.

7. Vær opmærksom på at det kan være svært at ramme den rigtige konsistens. Karamellerne kan nemt blive enten for bløde eller for hårde, derfor må du prøve dig lidt frem.

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier